10 Ocak 2013 Perşembe

Twitter Hesabı Kapatma veya Silme İşlemi

Twitter Hesabı Kapatma
Twitter Hesabı Kapatma
Merhaba, Twitter hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatan günlüğe hoş geldiniz. Twitter hesabınızı silmek için öncelikle kullanıcı adı ve şifrenizle Twitter'a giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra sağ üstteki dişli imajlı butona tıklayın, ardından açılan menüden "Ayarlar" sekmesine tıklayın. Ayarlar sekmesini bulamayanlar için aşağıya ekran görüntüsü koyuyorum.
Twitter hesabını silme
Twitter Hesabı Silme
Umarım ayarlar sayfasını bulmuşsunuzdur. Ayarlara tıkladıktan sonra açılan sayfanın en alt kısmında "Hesabımı Devre Dışı Bırak" bağlantısını göreceksiniz. Bu bağlantıya tıkladığınızda açılan diyalog penceresinden "Tamam, hesabımı devre dışı bırak." butonuna tıklayarak hesap kapatma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Hatırlatmakta fayda var, hesabınızı kapatmadan önce bilmeniz gerekenler:
  1. Hesap kapatma eylemi kalıcıdır, geri alınamaz. Hesap canlandırma işlemi şu anda devre dışı.
  2. Sırf kullanıcı adınızı değiştirmek için hesabınızı siliyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Ayarlar sayfasından kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz.
  3. Hesabınız devre dışı bırakıldıktan sonra bir kaç gün gözükebilir. Silme işlemi hemen başlamayabilir.
  4. Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarının ön belleklerine attığı profil sayfanız zamanla silinecektir. Twitter'in bu sayfalar üzerinde yetkisi yoktur.
  5. Eğer yeni bir hesap oluşturuyorsan ve kullanıcı adın ve hesabına ilişkin telefon numaran ya da e-posta adresin aynı kalsın istiyorsan, hesabını devre dışı bırakmadan önce bu hesaba ait bilgilerini değiştirmelisin. Eğer değiştirmezsen bu bilgiler eski hesabına ait olarak kalır ve yeni bir hesapta kullanılamaz.
 Yukarıda anlatılanları uyguladıysanız Twitter hesabınızı başarıyla kapatmışsınızdır.